Naurujooga

Naurujoogan tarkoitus on kokoontua yhteen nauramaan ilman syytä. Voimme tietoisesti alkaa vain nauramaan, sillä meidän kehomme ei tiedä onko nauru aitoa spontaanisti syntynyttä, vai tietoisesti aloitettua.

Nauru aloitetaan fyysisenä harjoitteena. Katsekontakti kanssanaurajiin, ja oman leikkimielisyyden herättely yhdistettynä fyysiseen harjoitteeseen johtaa usein nopeastikin aitoon nauruun.

Kiireen, stressin ja negatiivisten tunteiden takia hengitämme pääosin pinnallisesti ja epäsäännöllisesti. Helpoin ja nopein tapa tyhjentää keuhkot, on nauraminen. Naurujooga siis yhdistää nauruharjoitukset ja joogiset hengitysharjoitukset.

Naurujoogan terveyshyödyt ovat niin uniikit, koska sessiossa nauretaan tarpeeksi pitkään ja tarpeeksi voimakkaasti. Yksi naurujoogan hienous on mahdollisuus nauraa ilman syytä.

ūü§ć Nauraessa stressihormoni kortisolin taso laskee, ja kehon omia hyv√§n olon hormoneja eli endorfiinej√§ vapautuu elimist√∂√∂n.

ūü§ć Naurujooga on mit√§ parhain keskivartalolihasten treeni, ja samalla sis√§elimet, ruoansulatuselimet ja lymfaj√§rjestelm√§ saavat hierontaa.

ūü§ć Nauraminen laajentaa verisuonia, hoitaa verenkiertoelimist√∂√§ ja vahvistaa syd√§nt√§. Veri ja happi virtaavat elimist√∂ss√§ voimakkaammin kunnon naurusession j√§lkeen.

ūü§ć Immunoglobuliini A toimii elimist√∂n ensivaiheen puolustusmekanismissa ja naurun on todettu lis√§√§v√§n sen m√§√§r√§√§ elimist√∂ss√§.

ūü§ć Nauru lis√§√§ todistetusti muun muassa sosiaalisia taitoja, yhteenkuuluvaisuutta, luovuutta, el√§m√§niloa sek√§ luovuutta ja oppimiskyky√§.

Miten henkilökuntasi voi etätöissä?

Viimeisin vuosi on lisännyt etätyötä ja sosiaalisen työympäristön puute näkyy ihmisten työhyvinvoinnissa. Etenkin ekstroverteille, muista ihmisistä energiaa saaville ihmisille vallitseva tilanne on vaikea.

Tyky-päivät on monilla yrityksillä tauolla, koska kokoontumisia on rajoitettu. Mitä jos satsaisit henkilökunnan etätyöhyvinvointiin naurujoogan keinoin? Mitä tekisi hyvinvoinnille, jos viiden viikon ajan viikottaisissa palavereissa olisi 15-30 minuutin naurujooga? Naurujooga on siitä mainio tyky-päivän aktiviteetti, että se on helppo toteuttaa myös etänä. Online-naurujooga on toisille jopa helpommin lähestyttävä kuin livenaurujooga, koska saa ikään kuin nauraa omassa rauhassa, vaikka toiset ovatkin internetin välityksellä jakamassa kokemuksen. Nauraminen yhdistää myös internetin yli ja laskee tutkitusti stressitasoja. Panosta siis henkilökuntaasi ja tee palavereista ikimuistoisen hauskoja hetkiä yhdessä.

Naurujooga on mitä mainion aktiviteetti tyky-päivään, polttareihin tai juhlaohjelmaksi.

Polttariohjelmaa on korona-aikana haastavaa järjestää, koska niin monet elämykset ja aktiviteetit on riippuvaisia rajoituksista ja kokoontumissäännöistä. Naurujooga on erittäin helppo toteuttaa myös etänä, joten se on turvallinen ja toteutettavissa oleva ohjelmanumero polttareihin tälläkin hetkellä.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial